Naam toertocht: Butt dag 4

Datum: 21-09-2018
Auteur: Gardus
Toerleider(s): Roelof

Sella Ronda!!

Vrijdagmorgen 9.30u. banden controle en bidon naar eigen inzicht afvullen.
Gerda geeft advies; niet te veel meenemen jongens. Je moet het allemaal maar mee slepen.
Wout is al aan het rondjes fietsen.  Als iedereen klaar is, doet Roelof de briefing.
De pedalen klikken, en we vormen 2 treintjes achter Roelof.
Met een tempo zó dat iedereen de beentjes los krijgt, en toch redelijk fit aan de klim Passo Pordoi kan beginnen.
Omdat ik bij iedere beklimming me direct losmaak van de bus, (kan niet zo goed het tempo volgen) probeer ik verslag te doen naar wat hoort bij de Passo top stops.
In een lintje rustig beginnen, we moeten immers nog een hele dag.
De eerste kilometers kunnen velen de benen al goed voelen. Logisch, na 3 dagen presteren. Geert Averink denkt hier anders over, hij gaat vanaf de voet van de klim gelijk vol gas. Waar iedereen rustig zijn tempo opzoekt en geniet van de omgeving, zien we Geert dansend naar boven stuiteren. Roelof is ondertussen bezig om bij iedereen wat foto’s en filmpjes te maken. Als iedereen boven arriveert staat Gerda klaar met wat drinken en repen. Dit heeft ze iedere dag super verzorgd! Ze stond op ieder top klaar met pannenkoeken of bouillon. En voordat de eerste renners weer beneden waren, stond Gerda alweer klaar om de jasjes aan te pakken. Top prestatie!
Na een mooie afdaling gaan we rechtsaf de Sella beklimmen. Vanmorgen zei Roelof dat vandaag de Pordoi de zwaarste klim zal zijn. Maar ook de Sella kost zeker de nodige inspanning. Op de winderige top is het altijd een drukte  van belang, met het uitzicht op de wondere wereld van de Dolomieten. Na een korte afdeling gaan we door naar Passo Gardena. Slimme klimmers zoals Wout en Jan nemen de buitenbochten.  Roelof is flink op dreef, en pakt hier nog snel even een Strava bekertje Nummer 7 mee. Bovenaan wachten op “compleet”en dalen tot Corvara. Even een lekkere hap, en dan de laatste beklimming naar de Campolongo.
Ik vertrek iets eerder om de sortering onder de groep te kunnen zien.
Al heel snel komen Geert, Roelof en Geert voorbij gesneld. Later hoor ik dat Averink er af werd gereden. Eigenlijk heel begrijpelijk, Geert Averink is vanmorgen heel apart tekeer gegaan op de Pordoi. Logisch dat het licht nu een beetje uitgaat.  33 Minuten duurde zijn klim op de Pordoi, en dat is een super score!!
Bart, Jan, Bernd en Wim komen zwijgend voorbij.
Wout is aan de beurt, en doet nog een nodigend “volg” gebaar. Schakeld nogal todderig verkeerd . Toch maar een stukje mee trappen. Maar nee, ook hij loopt bij me weg.
Nu er toch heel in de verte stemmen naderen, en zelfs de lach van Arend meen te horen…. Komen ze langzaam voorbij; Mathieu, Arend en de jonge Tobias. Dit wil ik niet laten gaan, kom op nu alles geven. En warempel het lukt, maar wat sterk is onze kopman. 100 meter voor de top gaat er nog wat meer vermogen naar de achteras. Top man!  De laatste afdaling gaat als op rails. Zij aan zij, alleen op het rechte stuk gaat hij ervandoor. Jammer dat de bochten op waren.
Maar mooi dat het was.
Misschien is het je opgevallen dat Anton mij niet inhaalde? Toch wel.
Hij ging vandaag als passagier en verzorger, iedereen wel een paar keer  voorbij.
De Sella Ronde, is bij de meeste fietsers wel bekend. Toch vond ik de Giau pas ook zeker gaaf. Maar ook misselijk makend zwaar. Anton keert zich 2 keer, om te informeren. Jawel het gaat net aan, maar laat me alleen….. kannie praten nu.
De afgelopen dagen hebben we genoten van een sportief en een  gezellig team waar allen zich vol voor ingezet hebben. De 7700 hoogte mtrs.

waren een mooi cadeau. Het is klaar,nu nog een zooi carbon in de laadbak. Behalve de Aluminium Stevens van Wout is nog aan het toeren. Net als we de klep sluiten komt Wouter. Extra Kms en hoogte mtrs.
’s Avonds met de borrel houd onze taaiste man, en TCR voorzitter nog een korte toespraak.
Én  heeft voor ons allen hét Dolomieten “Diploma del Ciclista”
En nu een biertje op een geweldig weekje!

Mvg. Gardus.

 


Naam toertocht: Butt dag 3

Datum: 20-09-2018
Auteur: Wout
Toerleider(s): Roelof
Aantal KM: 97
Aantal leden: 14

Verslag: Buitenlandsetocht dag 3
het maken van een verslag wordt na een aantal dagen steeds gemakkelijker.
voor het ochtendprogramma kunnen we verwijzen naar de vorige dag.
Voor vandaag staan op het programma de Passo Giau en de Passo Falzarego, overgaand in de Passo Valparola.
De eerste 18 km zijn ook weer gelijk aan gisteren, een enigszins drukke weg en regelmatig ingehaald worden door auto’s.
Daarna gaan we linksaf voor een klimmetje van 3 km naar col de Santa Lucia.
Hierna volgt een kleine afdaling naar Selva di Cadore en zijn we klaar voor de klim van de dag: de Passo Giau, 10km lang met een gemiddelde stijging van 10%.
Na enkele km´s vinden alle renners zich weer in een bekende slagorde en gaan we al strijdend naar boven. Bovenop de Passo Giau is het uitzicht Fenomenaal en genieten we volop van het eveneens fenomenale weer! Ook hier wordt de inwendige mens weer aangevuld met onder andere pancakes van Gerda.

We dalen af naar Pocol en Roelof besluit om hier een extra stukje aan de route toe te voegen zodat we een koffiepauze kunnen houden in Cortina d´Ampezzo. Deze wintersportplaats is ondermeer bekend van de Olympische Winterspelen in 1956 (onze oudste deelnemer is geboren in 1955) en nog steeds vinden hier wereldbeker wedstrijden skiën plaats.
Na de koffie gaan we de Passo Falzarego beklimmen, een mooie klim van 14 km á 6%. Deze keer van de andere kant als afgelopen dinsdag. Bovenop de Falzarego gaan we rechtsaf en klimmen dan nog 2 km door om de top van de Valparola te bereiken. Hier kunnen we genieten van de voor de Dolomieten kenmerkende rotsige bergen; alleen daarvoor kun je al met deze enige echte Buitenlandse Toertocht meegaan.

Na de wederom een mooie afdaling komen we aan in La Villa; deze plaats was in het verleden enkele malen de uitvalbasis voor de Butt.  Van hieruit beklimmen we de laatste beklimming van de dag: de Passo Campolongo, 9 km a 4,5%.  Nog een kleine afdaling en we komen weer met een voldaan fietsgevoel aan bij ons hotel.

 

 

 


Verslag Buitenlandse TT 2018 – dag 2

Datum: 19-09-2018
Auteur: Gerda Janssen
Toerleider(s): Roelof Janssen
Strava link: https://www.strava.com/activities/1852105158
Aantal KM: 70
Aantal leden:

Na een goede nachtrust, komt iedereen om half negen aan het ontbijt. iedereen heeft vandaag goede zin. De passo Fedaia en de passo Pordoi staan op het programma. Vanaf half 10 komt iedereen weer verzamelen. Bidonnen vullen, banden oppompen en een jasje aan. De eerste 18  zijn dalend naar Caprille. Daar kunnen de jasjes weer uit. De “verschrikkelijke” Fedaijaag’n kan beginnen. We nemen de oude weg door de kloof. De volgauto rijdt de gewone weg. Na 13 km is de top in zicht. boven kunnen de calorieën weer aangevuld worden. Sportvoeding is de sponsor voor reepjes en sportdrank. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt. De weg wordt vervolgd langs het stuwmeer. Op de dam worden prachtige foto’s gemaakt. het uitzicht is geweldig ! overal trouwens… Na de afdaling zoeken we in Canazei een terrasje. Pizza, pasta en strudel gaan er goed in. Dan gaat de rit verder naar de Passo Pordoi. Een makkie vergeleken bij de vorige klim. De jonge garde vliegt omhoog, de rest volgt in eigen tempo. Iedereen geniet op z’n eigen manier. Op de parkeerplaats maakt Gerda pannenkoeken en pancakes, zeer welkom. Na de nodige foto’s wordt de afdaling ingezet. Terug naar Arabba en ons hotel. Sommigen menen nog niet genoeg  gefietst te hebben en doen nog een extra klimmetje achter het hotel. De rest geniet op het terras van een grote bier of iets anders. Voor het avondeten nog een klein rondje wandelen en dan naar het diner. De nazit is al langer dan de eerste avond. We zijn het er over eens dat het weer een geweldige dag was.


Verslag Buitenlandse TT 2018 – dag 1

Toerleider(s): Roelof Janssen
Strava link
Aantal KM: 50
Aantal leden: 14

Verslag: Maandagavond 19.30 is het dan eindelijk zover, 14 man staat te popelen om te vertrekken richting Italië , Er zal 4 dagen worden gefietst in de Dolomieten. Leeftijd en ervaring variërend van 65 to 22 jaar. De organisatie heeft dit jaar een 9-persoonsbus een bakwagen en een auto ter beschikking.
Anton en Gerda zullen de verzorging onderweg  tijdens de ritten voor hun rekening nemen. De groep bestaat uit de volgende personen: Tobias, Geert Dannenberg, Geert Averink, Roelof, Matthieu, Bernd, Arend, Bart, Wim, Wout, Gardus en Jan Beldman. Een mooie groep!
Om iets voor 20.00 uur worden we uitgezwaaid door de familie en kinderen en vertrekken we. Na een aantal koffiestops, gehaktballen en appeltaart arriveren we vroeg in de ochtend bij het hotel. Hier worden we zeer hartelijk ontvangen door de eigenaar. Anderhalf uur later staat iedereen keurig in TCR tenue klaar om te vertrekken, bij sommigen er is toch wel wat spanning te bekennen… Roelof doet nog een korte briefing en er wordt nog snel even een groepsfoto gemaakt. Op de eerste beklimming van de dag, de Passo Falzarego, klimt een ieder in zijn eigen tempo heerlijk omhoog. Wat een schitterende omgeving is dit toch! De steile rotsformaties tekenen de omgeving….Op de top van de Falzarego staat Gerda klaar met appelgebak en sportvoeding. na een korte pauze klimmen we door naar de top van de Valparola. Hier worden de jasjes aangedaan en gaan we afdalen richting Corvara. Bij een koffiebarretje slaat bij sommigen de vermoeidheid zo toe dat ze spontaan in slaap vallen!  Op de laatste klim van de dag , de Passo Campolongo, zien we dat een slaapje wonderen doet! De laatste 10 kilometer dalen we heerlijk naar ons hotel waar sommigen meteen de welness in duiken. Na een voortreffelijk 3-gangen diner duiken we voldaan ons bed in…
Morgen staat er een iets langere rit met meer hoogtemeters te wachten. De Passo Fedaia en de Passo Pordoi.

 


BuienRadar